Her er du:
Forside » Børnehaven Spiren » Spireforældre
Børnehaven Spiren - logo

Forælder til et barn i Spiren

Som Spireforælder håber vi, at du vil føle et medansvar og et tilhørsforhold og ikke mindst føle dig hjemme, lige så snart du vælger at træde ind af døren. I Spiren arbejder vi sammen og løfter i flok.
I Spiren er der næsten altid kaffe/te på kanden, og ellers lærer du hurtigt, hvor tingene står. Der er ”forældrekaffe” den sidste fredag i måneden, kl. 14-16, hvor personale og forældre kan tale sammen om løst og fast.

Forældreopgaver i Spiren

Som Spireforældre bliver man en del af friskolens fællesskab og kultur. Hvis vi vil have tingene til at ske, må vi skabe rammerne sammen. Denne kultur indebærer nogle arbejdsdage, og mange forældre har allerede ydet fantastiske bidrag. Vi hjælper hinanden og løser de opgaver, der kommer.

 

Forældrebank

Forældrebanken er desværre ikke en velspækket konto i Schweiz – men en konto, hvor man kan oplyse om man har kompetencer eller ressourcer man ønsker at byde ind med, for eksempel VVS-arbejde, tømrer, elektriker, vinduespudser, adgang til maskiner som f.eks. minilæsser m.m. I vores øjne er det lige så værdifuldt som penge i banken. Der vil blive trukket på kompetencerne ad hoc.

Ingen kan alt, men alle kan noget.

Der vil komme mange små og store opgaver som skal løses. Både helt almindelig rengøring, reparationer og større opgaver. Vi har brug for jeres hjælp til at skabe gode rammer for jeres børn. 

Spiretinget - Forældreråd

Børnehaven Spiren og friskolen har fælles bestyrelse og børnehaven har sit eget spireting. Her kan du som forælder være med til at sætte præg på aktiviteter og have medbestemmelse i dit barns hverdag.


Der er spiretingsvalg én gang om året og referater
rundsendes og hænges op i Spiren.

Forældrerengøring

 

Forældre gør rent en gang månedligt. Et barns forældre fra hver af stuerne (Ræveungerne og Skovmusene) gør rent sammen.  En konkret liste over opgaver udarbejdes af personalet til hver gang. Tidsforbruget er ca. en times tid.

Spiren har rengøringsmidler, støvsuger mm. 
Der hænger en seddel i garderoberne. Man kan derfor selv vælge, hvornår på ugen det passer, dog altid uden for åbningstid. Opgavefordelingen aftales indbyrdes mellem de to børns forældre. Hvis man ikke kan den pågældende uge, så sørger man for at bytte indbyrdes. 

Kontakt Børnehaven

Vil du vide mere eller indskrive dit barn så kontakt skolen eller leder af børnehaven 
på spiren@nr-asmindrup-friskole.dk eller ring til børnehaven på telefon 61 400 691

Spirens åbne facebookside kan alle følge, og som forælder inviterer dig også ind i en  lukket forældregruppe.
Vi deler informationer og billeder af dit barns hverdag i børnehaven. Den lukkede gruppe er kun for forældre, ikke for bedsteforældre og andre.

Spiren på Facebook

Børnehaven Spiren