Her er du:
Forside » Friskole » Forældreopgaver

Forældre på friskolen

“Her siger alle godmorgen til hinanden!”

Som forældre på friskolen er du en del af et værdifuldt fællesskab. Friskolen er skabt af engagerede forældre – og lever fortsat i kraft af et stærkt forældreengagement.

Alle familier har perioder, hvor man har mere eller mindre overskud – men alle kan være med og bidrage med stort eller småt. Det vigtigste er at du kommer med et åbent sind og en positiv indstilling. 

Forældreopgaver

Vi har to årlige arbejdslørdage, hvor der bliver både bliver hygget sammen og rykket på opgaverne. Derudover forpligter alle familier sig på at deltage i fredagsrengøring af skolens klasseværelser 3-4 gange om året. Du bliver en del af et hold, der i starten af skoleåret fordeler årets opgaver imellem sig.

Det er naturligvis vigtigt som forældre, at du deltager på forældremøder og skolehjemsamtaler – men også at du i øvrigt involverer dig og bakker op om skolens mange aktiviteter og traditioner.

Du kan også involvere dig aktivt i friskolens støtteforening eller stille op til skolens bestyrelse  ved den årlige generalforsamling i foråret.

Kommunikation

En tæt og tillidsfuld dialog mellem skole og hjem er altid grundlæggende for det gode samarbejde. Det betyder, at forældre og lærere/pædagoger tager fat i hinanden, hvis der opstår bekymringer omkring et barns trivsel og udvikling. Vi laver sammen aftaler om en fælles indsats, sådan at problemer kan tages i opløbet, inden de får lov at vokse sig store. 

Vi kommunikerer respektfuldt og anerkendende. Det betyder, at vi altid lytter til hinanden og tror på den andens gode intention. Så er du bekymret – så kom hellere før end siden og tag fat i personalet og bed om et møde.

Princip for opsparing i klassekasser 

Alle klasser har mulighed for at etablere klassekasser, som forvaltes af forældre. Klassekasser baseres på solidaritet, dvs. frivillige indbetalinger, salg og opsparing fx via omdeling af kirkeblad m.v.  Alle klassens børn skal ligeligt have mulighed for at få del i klassekassens beløb uanset hvor længe, man har gået i klassen eller hvor aktiv man har været i indsamlingen af midler. Klassekassen kan i samarbejde med klasselæreren anvendes fx til frikvartersspil til klassen, trivselsoplevelser for klassen eller ekstraordinære aktiviteter på studieturen.